Rocketman is een musicalfilm gebaseerd op het bijzondere levensverhaal van Elton John. In tegenstelling tot Freddy Mercury voor Bohemian Rhapsody heeft Elton wél zijn goedkeuring aan deze film kunnen geven. Dat heeft er overigens niet voor gezorgd dat de artiest gespaard wordt.

Rocketman gaat over de hoogte- en dieptepunten van de beroemde artiest. Al sinds zijn jeugd heeft Elton (Taron Egerton) het moeilijk. Eerst door zijn gevoelsarme vader en onverschillige moeder (Bryce Dallas Howard). Later komen daar een slechte mensenkennis en verslavingsproblemen bij. Hij begint zijn carrière bij een groep toerende zwarte Amerikaanse muzikanten en ontmoet Bernie Taupin (Jamie Bell), die de teksten van zijn liedjes gaat schrijven. Al snel krijgt hij een contract bij een platenlabel en volgt een tour door Amerika. Hij verandert van small-town boy tot de best verkopende popster in de jaren ’70, maar kan het succes niet aan.

Uiteraard ontbreken beroemde nummers als Your Song, Tiny Dancer en natuurlijk Rocketman niet, uiterst aanstekelijk gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton zelf.

— de Volkskrant
"Een openhartige musical over de opkomst en bijna-ondergang van de artiest die in de jaren zeventig ’s werelds best verkopende popster was."

— VPRO Cinema
"Hoofdrolspeler Taron Egerton zingt bovendien alles zelf, met zeer aanstekelijk resultaat."

— NRC
"Dans, glitter, coke: de film over het leven van Elton John wordt vergeleken met Bohemian Rhapsody, maar is veel beter."

Bergen op Zoom

  • zo 18 aug 2019, 11:15 uur
  • ma 19 aug 2019, 20:30 uur
  • di 20 aug 2019, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 15 aug 2019, 20:30 uur
  • wo 21 aug 2019, 20:30 uur

Etten-Leur

  • wo 21 aug 2019, 20:30 uur


VK 2019, Engels

Regie: Dexter Fletcher

Scenario: Lee Hall

Met: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden

Speelduur: 121 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website