In de jaren dertig van de vorige eeuw klopt landloper Stan Carlisle (Bradley Cooper) in belabberde toestand aan bij een rondtrekkende kermis. Hij is duidelijk een man met een verleden, maar dat is voor de kermisgasten geen probleem. Stan vindt aansluiting bij de helderziende Zeena en haar ex-man Pete. Hij blijkt een snelle leerling en gaat steeds verder in zijn spectaculaire seances. Met zijn nieuwe geliefde Molly (Rooney Mara) verlaat Stan het gezelschap omdat hij de zaken grootser wil aanpakken.

Guillermo del Toro is een meester in films over mensachtige monsters. Hij blijkt ook uitstekend in staat om monsterlijke mensen tot leven te brengen.

— de Volkskrant
"Een onverholen hommage aan de klassieke Amerikaanse film noir, zonder oppervlakkige imitatie te worden"

— NRC
"Het is een elegant gestileerd rariteitenkabinet vol morbiditeit en monsterachtigheid, nachtmerrie en visioen, een schatkamer vol eerbetoon aan de B-filmgeschiedenis."

— VPRO Cinema
"Prachtig sinister sprookje over bedrog en hoe mensen bedrogen willen worden."

Bergen op Zoom

  • zo 17 apr 2022, 18:45 uur
  • di 19 apr 2022, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 14 apr 2022, 20:30 uur


VS 2021, Engels

Regie: Guillermo del Toro

Scenario: Guillermo del Toro, Kim Morgan, naar boek van William Lindsay Gresham

Met: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Willem Dafoe, Toni Collette, Romina Power, Richard Jenkins, Ron Perlman, Rooney Mara, Holt McCallany, Mark Povinelli, Tim Blake Nelson, Mary Steenburgen, David Strathairn, Jim Beaver, Paul Anderson, David Hewlett

Speelduur: 149 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiƫle website