Chelli heeft de zorg voor haar geestelijk zwaar gehandicapte zusje Gabby. Da’s niet zo makkelijk, maar haar wegstoppen in een instelling vindt ze niet kunnen. Als, na klachten van de buren, een sociaal werkster erachter komt dat het meisje regelmatig alleen in huis wordt gelaten, moet Chelli toestaan dat ze naar een dagopvang gaat.

Aan de ene kant is ze blij met de vrijheid; ze kan weer eens aan zichzelf gaan denken en aandacht aan haar liefdesleven besteden, maar ze heeft aan de andere kant heel veel moeite haar zus met anderen te delen. Hun relatie is door de jaren heen te intens geworden. Wie heeft wie nodig?

Als Chelli verliefd wordt op Zohar, een knappe docent op de school waar zij als bewaker werkt, heeft ze een lot uit de loterij getrokken: hij kan uitstekend overweg met Gabby. “Verbluffend” en “verbijsterend” zijn woorden waar filmrecensenten mee strooien als ze het over de vertolking van de beide zussen hebben. Het drama is gebaseerd op ervaringen van hoofdrolspeelster Liron Ben-Shlush die ook zelf het scenario voor haar rekening nam. Een prachtig intiem drama.

Bergen op Zoom

  • ma 11 jul 2016, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 13 jul 2016, 20:30 uur


Israël 2014, Hebreeuws

Regie: Asaf Korman

Scenario: Liron Ben-Shlush, Sari Ezouz

Met: Liron Ben-Shlush, Liat Goren, Varda Ben Hur

Speelduur: 90 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies