Richard Loving is dol op Mildred, en dat is wederzijds. Ze willen trouwen, maar dat mag niet in het Virginia van 1958. Richard is namelijk blank, Mildred zwart. Als ze toch samen een gezin stichten zijn ze in overtreding en worden ze behandeld als ware misdadigers. Dank zij een goede advocaat hoeven ze niet de gevangenis in maar het betekent wel verhuizen naar een andere staat met als gevolg dat ze losgewrikt worden uit hun sociale omgeving. Pas jaren later, als de burgerrechtenbeweging op stoom komt, spant het stel een rechtszaak aan tegen de staat om de wetgeving te veranderen. Een waargebeurd, in veel opzichten pijnlijk actueel verhaal, gedragen door de blikken van Ruth Negga en Joel Edgerton.

— de Volkskrant
"Loving is een prachtig pleidooi voor empathie, zonder dwingende leuzen. Ruth Negga is terecht genomineerd voor een Oscar, maar ook Joel Edgerton is fenomenaal."

— AD
"De titel Loving is prachtig gekozen. Niet alleen gaat de film van regisseur Jeff Nichols over de liefde, maar Loving is ook de achternaam van het echtpaar dat door zijn gevoelens voor elkaar in een jarenlang durend juridisch steekspel belandt."

— Het Parool
"De film werkt toe naar twee momenten waarop de gezichtsuitdrukking van Negga alles doet waar anderen duizend woorden, een volle orkestbak en de grootste gebaren voor nodig hebben. Ze treft doel: brok in de keel, traan op de wang, diepe zucht. Mooie film."

Bergen op Zoom

  • zo 21 mei 2017, 18:45 uur
  • di 23 mei 2017, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 18 mei 2017, 20:30 uur
  • zo 21 mei 2017, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 21 mei 2017, 11:15 uur
  • wo 24 mei 2017, 20:30 uur


VS 2016, Engels

Regie: Jeff Nichols

Scenario: Jeff Nichols

Met: Ruth Negga, Joel Edgerton, Will Dalton

Speelduur: 123 minuten


IMDB

Officiƫle website

Recensies