Als in de nabije toekomst een dodelijke pandemie de wereld drastisch heeft veranderd besluit een vader (Casey Affleck) met zijn dochter Rag (Anna Pniowsky) te vluchten naar de bossen. Terwijl hij haar probeert te beschermen tegen de gevaren in deze nieuwe wereld komt hun relatie heftig onder druk te staan.

Casey Affleck heeft flink zijn tanden gezet in dit somber getoonzette verhaal. Hij debuteert als speelfilmregisseur en schreef ook nog eens het scenario. Naar eigen zeggen ontstond het idee voor het verhaal uit zijn bezorgdheid als vader van twee opgroeiende dochters.

— NRC
"Light of my life toont meer dan de wanhoop in een post-apocalyptische samenleving. De survivalfilm gaat ook over opvoeding, een beschermende vader en een dochter die vrouw wordt."

— de Volkskrant
"Het gaat niet alleen over de kwetsbaarheid van vrouwen, maar ook over het beschermcomplex van mannen, over wat er gebeurt als ze bang, boos en eenzaam zijn, over wat biologisch gestuurd wordt en wat aan de omstandigheden ligt."

— Trouw
"Light of my Life is van alles, een scifi-film, een survivaltocht, een sprookje en een coming-of-age-verhaal van een elfjarig meisje. Maar bovenal is het een liefdesfilm, een meditatie op het ouderschap, waarin een ouder de tijd neemt om een kind verhalen te vertellen en wegwijs te maken in het leven."

Bergen op Zoom

  • zo 8 dec 2019, 18:45 uur
  • ma 9 dec 2019, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 11 dec 2019, 20:30 uur


VS 2019, Engels

Regie: Casey Affleck

Scenario: Casey Affleck

Met: Anna Pniowsky, Casey Affleck, Elisabeth Moss, Tom Bower

Speelduur: 119 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiƫle website