De vorige film van Ladj Ly, Les misérables, maakte in 2020 veel indruk (score 9,38). Opvolger Les indésirables, oorspronkelijk getiteld Batiment 5, is minstens zo indrukwekkend.

Opnieuw staat het leven in de buitenwijken van Parijs centraal, alleen draait het nu niet om het politiegeweld, maar om de erbarmelijke manier waarop mensen gehuisvest zijn. Probeer maar eens een lijkkist naar beneden te krijgen in een flat waarvan de lift en de verlichting in het vervuilde trappenhuis het al jaren niet doen.

De nieuwe burgemeester wil de flat platgooien. De vervangende woonruimte is echter helemaal niet geschikt voor de grote gezinnen die er wonen. De burgemeester toont zich volledig doof voor alle klachten. Een totale escalatie is het gevolg. Een heel boze film van een filmmaker die zelf opgroeide in de banlieues en weet waar hij het over heeft.

— VPRO Cinema
"Ly’s vertelling is wederom genuanceerd en urgent"

— de Volkskrant
"‘Les Indésirables’ verbeeldt de uitzichtloosheid in een Parijse buitenwijk op magistrale wijze."

— NRC
"Bewoners leven en sterven in deze ‘favela’s van tien verdiepingen’, hun ‘thuis’ is een uitgewoonde hel." "Het leidt tot woede bij een jongere generatie, zoals Haby en haar opvliegende vriend Blaze."

Bergen op Zoom

  • zo 26 mei 2024, 18:45 uur
  • ma 27 mei 2024, 20:00 uur

Roosendaal

  • vr 24 mei 2024, 16:00 uur
  • wo 29 mei 2024, 20:00 uur


Frankrijk 2023, Frans

Regie: Ladj Ly

Scenario: Dominique Baumard, Giordano Gederlini, Ladj Ly

Met: Alexis Manenti, Aristote Luyindula, Jeanne Balibar, Steve Tientcheu, Anta Diaw

Speelduur: 106 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website