In het met lovende kritieken overladen Leave No Trace volgen we oorlogsveteraan Will (Ben Foster) en zijn tienerdochter Tom. Al jarenlang leven ze verborgen in Forest Park, een uitgestrekt natuurgebied in de buurt van Portland, Oregon. Wanneer ze door toeval worden ontdekt, wordt hun kamp opgerold en komen ze onder toezicht van de sociale dienst te staan. Het begin van een nieuw leven, van alle gemakken voorzien. Tom gedijt wel, zo onder de mensen, maar Will kan niet aarden. Het leven tussen vier muren beklemt hem. Hij moet er vandoor, en Tom moet mee.

Leave No Trace is een prachtig indringend verhaal over een onverwoestbare vader-dochterrelatie. De natuur is schitterend in beeld gebracht. Regisseur Debra Granik brak in 2010 definitief door met Winter’s Bone, de film die actrice Jennifer Lawrence beroemd maakte. Hopelijk betekent Leave No Trace hetzelfde voor nieuwkomer Thomasin Harcourt McKenzie.

— NRC
"Leave No Trace is een intiem en intens coming-of-age-drama. Een indrukwekkend en liefdevol portret van een vader en een dochter, van een pubermeisje dat een wijsheid bezit die ze nooit op school heeft kunnen leren."

— de Volkskrant
"Leave No Trace gaat over de manier waarop de wereld omgaat met mensen die niet kunnen aarden op de gebruikelijke plaatsen. Over hoe regels, de mensen om je heen en de wereld in je hoofd de vrijheid beperken. Kun je eigenlijk echt vrij zijn in de keuze van je levensstijl?"

— VPRO Cinema
"Prachtig, subtiel sociaal drama."

Bergen op Zoom

  • zo 10 feb 2019, 18:45 uur
  • ma 11 feb 2019, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 13 feb 2019, 20:30 uur


VS 2018, Engels

Regie: Debra Granik

Scenario: Debra Granik, Anne Rosellini, gebaseerd op roman van Peter Rock

Met: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard

Speelduur: 109 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website