Een soms duister, maar vaak humoristisch drama over de romantische implicaties van kunstmatige intelligentie.

Wetenschapper Alma (Maren Eggert) werkt bij het vooraanstaande Pergamonmuseum in Berlijn. Voordat geavanceerde robots, geprogrammeerd om het hun omgeving naar de zin te maken, op de markt kunnen worden gebracht, moeten ze eerst worden getest. Alma is een van de testers. Ze heeft er weinig zin in, maar het moet van haar baas. Dus gaat ze drie weken samenwonen met Tom (Dan Stevens), het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner, dat tot het alleruiterste zal gaan om haar gelukkig te maken. De rationele Alma heeft echter geen behoefte aan een man die haar onafhankelijke leven in de war schopt. Toch raakt ze gefascineerd door zijn grenzeloze dienstbaarheid en begint zich tegen wil en dank aan hem te hechten.

Sterk geacteerd, knap geschreven werpt de film een nieuw licht op zowel kunstmatige intelligentie als de romantische film.

— NRC
"Rozenblaadjes, bubbels, een warm bad met massage. Het ideaal van 93 procent van de Duitse vrouwen, weet algoritme Tom, uitgerust met een aantrekkelijk synthetisch lichaam en alles wat de liefde verder vereist. Alma behoort helaas tot de 7 procent. Weer wat geleerd." "Een charmante en bedachtzame romkom."

— de Volkskrant
"een soms duister, vaak humoristisch drama over de romantische implicaties van kunstmatige intelligentie."

— Trouw
"Maren Eggert steelt de show"

Bergen op Zoom

  • zo 19 jun 2022, 18:45 uur
  • di 21 jun 2022, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 22 jun 2022, 20:30 uur


Duitsland 2021, Duits

Regie: Maria Schrader

Scenario: Jan Schomburg, Maria Schrader, naar verhaal van Emma Braslavsky

Met: Dan Stevens, Maren Eggert, Sandra Hüller

Speelduur: 102 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website