Direct na het eindexamen, nog voor de uitslag, het vliegtuig in en feesten aan de stranden van Spanje of Griekenland. Het is onder schoolverlaters een bekend fenomeen. Ouders houden hun hart vast.

Grote-mond-klein-hartje-Tara weet al bijna zeker dat ze gezakt is, maar in één ding zal ze wel slagen binnenkort: seks. Ze heeft “het” nog nooit gedaan als enige van haar vriendengroep en is vastbesloten daar deze zomer verandering in te brengen. Het moet een geweldige ervaring worden.

Mia McKenna-Bruce als Tara is grandioos in deze relevante coming of age film. Ze won er een Bafta mee.

— de Volkskrant
"Het speelfilmdebuut van Molly Manning Walker verkent in realistische, niet al te uitleggerige scènes de vertwijfeling en smart die óók komen kijken bij de typische jongerenvakantie. Een film waarvan je hoopt dat adolescenten ’m zien voor ze naar Cherso vertrekken."

— NRC
"Manning Walker laat zien hoe gemakkelijk nog steeds over grenzen wordt gewalst. Niet alleen door daders, ook door omstanders."

— VPRO Cinema
"De titel doet het ergste vermoeden (de suggestie is ofwel educatie, ofwel plat vermaak), maar deze debuutfilm van de Britse Molly Manning Walker is even aangrijpend als subtiel."

— Trouw
"Een film over seks, toestemming en de grijze gebieden, de vage grenzen."

Bergen op Zoom

  • zo 14 apr 2024, 18:45 uur
  • ma 15 apr 2024, 20:00 uur

Roosendaal

  • vr 12 apr 2024, 16:00 uur
  • wo 17 apr 2024, 20:00 uur


VK 2023, Engels

Regie: Molly Manning Walker

Scenario: https://www.imdb.com/title/tt22890246/

Met: Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Enva Lewis, Shaun Thomas

Speelduur: 91 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website