Hell or High Water betekent zoiets als ‘pompen of verzuipen’, en dat is wat de broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) te doen staat wanneer ze de ranch van hun onlangs overleden moeder dreigen te verliezen. Ze hebben nog een week om de lening aan de bank af te betalen, anders staat ze op straat. In het nauw gedreven zien ze geen andere uitweg dan banken te gaan overvallen, maar dan wél alleen vestigingen van Texas Midlands, waar ze de hypotheek hebben uitstaan. Door alleen kleine bedragen mee te nemen hopen ze buiten schot te blijven, maar dan kennen ze Texas Ranger Marcus (een geweldige Jeff Bridges) nog niet. Ophikkend tegen zijn pensioen bijt hij zich vast in de zaak als een prairiehond in een stuk vlees.
Hell or High Water is een heerlijke moderne Western in de sfeer van No Country for Old Men die overladen werd met vijfsterren-recensies. Een ode aan Texas.

— Parool
“Binnen die koepel, vormgegeven als een moderne (en misschien wel de laatste) western, is Hell or High Water een overtuigend familiedrama.” “Wat een geweldige cast ook.”

— NRC en NRC Next
“Zoals in een goede country-song, pakt Hell or High Water serieuze onderwerpen op als broederliefde, vaderschap, echtscheiding, ouderdom, alledaags racisme, en laat ze zingen. Dat zou toch minstens een flink aantal Oscarnominaties moeten opleveren. Wat een goede film.”

— Filmkrant
“Starred Up-regisseur David Mackenzie overtreft z'n vorige film met deze moderne western over de vernietigende rol van de banken.”

Bergen op Zoom

  • zo 4 dec 2016, 18:45 uur
  • di 6 dec 2016, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 1 dec 2016, 20:30 uur
  • zo 4 dec 2016, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 4 dec 2016, 11:15 uur
  • wo 7 dec 2016, 20:30 uur


VS 2016, Engels

Regie: David Mackenzie

Scenario: Taylor Sheridan

Met: Dale Dickey, Ben Foster, Chris Pine, Jeff Bridges

Speelduur: 102 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies