“Ach, de werkelijkheid is ook maar een mening”, wordt wel eens grappend gezegd over de populaire complottheorieën. De werkelijkheid van Evelyn is een noodlijdende wasserette, een zorgbehoevende vader, een lastige dochter, een sullige echtgenoot die het allemaal niet meer ziet zitten en – als dat nog niet genoeg is – eindeloos gedoe met de belastingaangifte. Tijdens een bizar gesprek met een belastingambtenaar wordt ineens duidelijk dat er niet één Evelyn is, maar dat er eindeloos veel versies van haar zijn, in evenzoveel parallelle universums: het multiversum. Vanaf dan verandert ze om de haverklap van wasserettehouder in filmster, kungfu-meester, chef-kok, superheld en wat al niet.

Zo ontpopt de film zich tot een energieke en tegelijk melancholieke fantasie over hoe de werkelijkheid er uit zou kunnen zien als de omstandigheden anders waren geweest. Met een schitterende hoofdrol voor de Aziatische superster Michelle Yeoh, al decennia de koningin van de kungfu-film.

— NRC
"De chaotische beeldenbrij blijkt een eigenzinnige wijze om een interessante kwestie aan te kaarten: de overdosis aan informatie, mogelijkheden én teleurstellingen waarmee mensen vandaag de dag worden geconfronteerd, en hoe daarmee om te gaan."

— VPRO Cinema
"Deze duizelingwekkende indiehit heeft trekken van een typische Marvelsuperheldenfilm, maar is veel origineler en ambitieuzer. Makers Kwan en Scheinert (Swiss Army Man) hebben lak aan verhaalconventies, verbluffen met bizarre vondsten en strooien lustig met popcultuurverwijzingen, levenslessen en maatschappijkritiek."

Bergen op Zoom

  • zo 26 jun 2022, 18:45 uur
  • ma 27 jun 2022, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 29 jun 2022, 20:30 uur


VS 2022, Engels, Mandarijn, Kantonees

Regie: Dan Kwan, Daniel Scheinert

Scenario: Dan Kwan, Daniel Scheinert

Met: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Stephanie Hsu, Tallie Medel, Jamie Lee Curtis, James Hong, Jenny Slate, Harry Shum Jr.

Speelduur: 140 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website