Op 24 september was het weer te slecht om de geweldige film Druk te kunnen vertonen in de Open Air Bioscoop in Openluchttheater Nispen. Nu wordt de film alsnog vertoond, in de kerk van Nispen.

Vier bevriende docenten (o.a. Mads Mikkelsen en Thomas Bo Larsen) zitten al zo lang in het vak dat ze helemaal zijn grijsgedraaid. Ze nemen hun toevlucht tot een experiment: lesgeven met een stevige slok op. En het werkt! De mannen staan niet alleen een stuk enthousiaster voor de klas, ook de leerlingen varen er wel bij. Het bevalt zo goed dat er al snel wat extra wordt ingenomen. Dat een en ander, zowel, thuis als op school, gaat opvallen, valt te raden.

Deze hilarische, zwarte komedie van de maker van Festen en Jagten, won o.a. de buitenlandse Oscar, een Bafta en de European Film Award. Genoeg om op te proosten dus.

Kaartverkoop vindt plaats voor de vertoning in de kerk van Nispen. Er is geen pin, dus graag contant betalen: €5 per persoon.

— NRC
"Regisseur Thomas Vinterberg weet uiterst knap de balans te bewaren tussen ernst en humor. Met een fenomenale slotscène."

— Trouw
"Met Druk voegt regisseur Thomas Vinterberg een van zijn sterkste films toe aan zijn oeuvre."

— AD
"De terechte Oscarwinnaar, een van de beste films van het jaar."

Roosendaal

  • za 10 dec 2022, 19:30 uur


Denemarken 2020, Deens

Regie: Thomas Vinterberg

Scenario: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm

Met: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe

Speelduur: 116 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website