Als de Italiaanse ‘onderzoekspriester’ Filippo opdracht krijgt in Nederland een Mariabeeld te onderzoeken dat spontaan gehuild heeft, reist hij met veel scepsis af naar het katholieke Zuid-Limburg. Het is maar zelden dat een wonder door het Vaticaan erkend wordt en zeker in een tijd van nepnieuws en desinformatie is voorzichtigheid geboden. Zijn ontvangst in het dorp is allesbehalve hartelijk en het onderzoek wordt met argusogen gevolgd. De bevolking laat zich haar troostrijke Vrouwe niet zomaar afpakken. Dat aan die houding een trauma ten grondslag ligt, waardoor Filippo voor een groot dilemma geplaatst wordt, is snel duidelijk. De priester-detective ontrafelt niet alleen het geheim van het beeld, maar ontdekt ook zichzelf.

Een heel bijzondere film voor deze pinksterdagen.

— Trouw
"Het werkt. Ook al kun je niet precies zeggen waarom." "Een intrigerende film."

— NRC
"In de film vormen rouw, seksuele aantrekkingskracht, wensdenken en twijfel een intrigerende kluwen." "Alles heeft een verklaring, maar film is een religieus medium: zolang het donker is, geloof je."

— de Volkskrant
"Tussen de regels door toont De man uit Rome op fraaie wijze de frustratie, armoede en onmacht van een gemeenschap die ooit floreerde, maar gaandeweg over het hoofd werd gezien."

Bergen op Zoom

  • zo 28 mei 2023, 18:45 uur
  • ma 29 mei 2023, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 25 mei 2023, 20:30 uur
  • zo 28 mei 2023, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 28 mei 2023, 11:15 uur
  • wo 31 mei 2023, 20:30 uur


Nederland 2022, Nederlands, Engels, Italiaans

Regie: Jaap van Heusden

Scenario: Rogier de Blok, Jaap van Heusden

Met: Raymond Thiry, Michele Riondino, Emma Bading, Marie Louise Stheins

Speelduur: 107 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiƫle website