Sinds de première tijdens het laatste IDFA is heel het land verliefd op juf Kiet. Met eindeloos geduld leert ze vluchtelingenkinderen uit Syrië en andere landen niet alleen Nederlands spreken en schrijven, maar vooral hoe je met elkaar omgaat. Petra en Peter Lataster filmden een jaar lang in de klas van juf Kiet, waarbij we een paar kinderen goed leren kennen. Commentaar ontbreekt, we zien alleen wat er in de klas en op het speelplein gebeurt. Van de traumatische ervaringen van de kinderen wordt slechts een fractie benoemd, maar hun gedrag spreekt boekdelen.

Let op: zondag 12 feb 11:15 extra voorstelling in Bergen op Zoom. Op dinsdag zal er is een inleiding en nagesprek verzorgd worden door onderwijspedagoog Martijn van Schaik.

— NRC
" al na een kwartier ben je verslaafd. Aan juf Kiet, een rijzige, serieuze vrouw met grijze ogen in haar rug." "een commentaarvrije, prachtig observerende documentaire die Être et avoir in sommige opzichten overtreft."

— de Volkskrant
"Een parel van een documentaire: subtiel maar krachtig en met een feilloos gevoel voor wat er in hoofden van gevluchte kinderen kan omgaan."

— het Parool
"Je kunt niet anders dan respect hebben voor Kiet, die zich warm opstelt en interesse toont voor de geschiedenis van haar leerlingen, maar gelukkig nergens in medelijden vervalt."

— Trouw
"Alles wat u hebt gehoord over ‘De Kinderen van Juf Kiet’ is waar […] Het is met gemak de beste Nederlandse film van het jaar."

— de Filmkrant
"De kinderen van juf Kiet is alles wat het moet zijn: een prachtig, filmisch document van een nauwkeurig geobserveerde verandering in het leven van nog hele kleine mensen die vaak veel te grote dingen hebben meegemaakt."

Bergen op Zoom

  • zo 12 feb 2017, 11:15 uur
  • zo 12 feb 2017, 18:45 uur
  • di 14 feb 2017, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 9 feb 2017, 20:30 uur
  • zo 12 feb 2017, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 12 feb 2017, 11:15 uur
  • wo 15 feb 2017, 20:30 uur


Nederland 2016, Nederlands

Regie: Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster

Scenario: Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster

Speelduur: 113 minuten


Officiële website

Recensies