De mensen die De dirigent zagen bij onze vertoningen in januari waren allemaal enthousiast (score: 9,35), maar de pers was opmerkelijk zuinig in haar oordeel. Dat weerhield veel mensen om te gaan kijken, tot groot ongenoegen van de makers. Het leidde nog tot een rechtszaak: de recensent die de film in de NRC besprak, had de essentiële beginbeelden niet gezien omdat hij te laat was bij de persvoorstelling, en werd voor zijn onzorgvuldigheid op de vingers getikt. Op veler verzoek bieden we u een nieuwe kans deze erg mooie film te zien.

De Nederlandse Antonia Brico is eind jaren ‘20 de eerste vrouw die succes heeft als orkestdirigent. Vanzelf gaat dat niet. In Amerika, het land waarnaar ze als kind met haar ouders vanuit Rotterdam emigreerde, ondervindt ze slechts tegenwerking. Uiteindelijk verwijst de legendarische dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) haar naar Berlijn, waar ze opgeleid wordt in het vak. Maar dan zet de liefde van haar leven haar voor het blok.

— de Volkskrant
"Peters haalt met haar film zo niet alleen een interessante vrouw uit de vergetelheid, maar kiest in tijden van #MeToo en discussies over het glazen plafond een in de kern juiste film op het juiste moment."

Bergen op Zoom

  • zo 11 aug 2019, 11:15 uur
  • ma 12 aug 2019, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 8 aug 2019, 20:30 uur

Etten-Leur

  • wo 14 aug 2019, 20:30 uur


Nederland 2018, Nederlands, Engels

Regie: Maria Peters

Scenario: Maria Peters

Met: Christanne de Bruijn, Benjamin Wainwright, Scott Turner Schofield, Gijs Scholten van Aschat

Speelduur: 137 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website