De ouders van de elfjarige Pietro ontvluchten ieder jaar de drukte van Turijn en verruilen dan hun flat voor een huisje in Grana, een bijna verlaten gehucht in de Valle d’Aosta. Pietro’s vader bedwingt er de alpenreuzen, zijn moeder geniet van de natuur. In Bruno, een stille en wat stugge boerenjongen die weinig scholing heeft, maar alles weet van het bergleven, vindt Pietro een kameraad en samen beleven ze avontuurlijke zomers. Als de zorgzame moeder van Pietro na enkele jaren voorstelt Bruno mee te nemen naar Turijn om hem daar een opleiding te laten volgen, weigert Bruno’s vader woedend. Het maakt een abrupt einde aan de belevenissen van de jongens, maar niet aan hun vriendschap. Die is onverwoestbaar.

Wie kent er niet de gelijknamige bestseller van Paolo Cognetti. Het Vlaamse regisseursduo (o.a. The Broken Circle Breakdown) veroverde met deze verfilming de Juryprijs van het Cannes Film Festival.

— NRC
"‘De acht bergen’ voelt als een meditatieve bergwandeling"

— de Volkskrant
"Een meeslepend winterepos, met de bergen als perfecte omlijsting. Een mysterieuze omgeving die aantrekt en afstoot, heelt en verwoest."

— VPRO Cinema
"Mooi melancholiek drama"

Bergen op Zoom

  • zo 29 jan 2023, 11:15 uur
  • di 31 jan 2023, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 26 jan 2023, 20:30 uur
  • zo 29 jan 2023, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 29 jan 2023, 11:15 uur
  • di 1 feb 2022, 20:30 uur


Italië, België, Frankrijk 2022, Italiaans

Regie: Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch

Scenario: Charlotte Vandermeersch, Felix van Groeningen, naar boek van Paolo Cognetti

Met: Luca Marinelli, Allessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lieti, Elisabetta Mazzullo, Surakzhya Panta, Gualtiero Burzi, Elisa Zanotto

Speelduur: 147 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website