Léo en Rémi zijn onafscheidelijke vrienden. Ze trekken intens met elkaar op in een idyllische omgeving van bloemenvelden, en ze logeren vaak bij elkaar. Als ze na de zomer naar de middelbare school gaan en bij elkaar in de klas komen te zitten roept hun relatie vragen op bij medescholieren. Het maakt ineens alles anders.

Regisseur en scenarioschrijver Lukas Dhont maakte eerder grote indruk met zijn debuutfilm Girl. Het tedere, prachtig gespeelde en diep ontroerende Close is een meer dan waardige opvolger. Dat vonden ze ook bij het festival van Cannes, waar de film dit jaar de Grand Prix won.

— de Volkskrant
"Een puntgave film over het onuitgesproken gebied tussen de zielsverwantschap, intimiteit, liefde en vriendschap tussen twee jongens."

— NRC
"Close ziet eruit als een schilderij van Monet: alles is zacht, kwetsbaar en vergankelijk als katoenpluis, als een wereld die zich alleen tussen je wimpers door laat bekijken. Een zuchtje wind en er rest niets dan schaamte en spijt over onze onachtzaamheid. En terwijl we naar de ene jongen kijken en hem begrijpen, vragen we ons af of we de andere wel goed genoeg hebben gezien."

Bergen op Zoom

  • zo 4 dec 2022, 11:15 uur
  • di 6 dec 2022, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 1 dec 2022, 20:30 uur
  • zo 4 dec 2022, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 4 dec 2022, 11:15 uur
  • wo 7 dec 2022, 20:30 uur


België, Nederland, Frankrijk 2022, Frans, Nederlands

Regie: Lukas Dhont

Scenario: Lukas Dhont

Met: Émilie Dequenne, Eden Dambrine, Gustav De Waele, Léa Drucker

Speelduur: 105 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website