In december was het heel druk bij Close, de prachtig gespeelde, erg ontroerende en inmiddels veelbekroonde tweede film van Lukas Dhont (Girl). Speciaal voor iedereen die er de eerste keer niet bij kon zijn, laten we hem graag nog eens zien.

Léo en Rémi zijn onafscheidelijke vrienden. In een idyllische omgeving van velden vol dahlia’s trekken de jongens intens met elkaar op. Als ze na de zomer naar de middelbare school gaan en bij elkaar in de klas komen te zitten, roept hun relatie vragen op bij medescholieren. Dat maakt ineens alles anders.

— de Volkskrant
"Een puntgave film over het onuitgesproken gebied tussen de zielsverwantschap, intimiteit, liefde en vriendschap tussen twee jongens."

— NRC
"Close ziet eruit als een schilderij van Monet: alles is zacht, kwetsbaar en vergankelijk als katoenpluis, als een wereld die zich alleen tussen je wimpers door laat bekijken. Een zuchtje wind en er rest niets dan schaamte en spijt over onze onachtzaamheid. En terwijl we naar de ene jongen kijken en hem begrijpen, vragen we ons af of we de andere wel goed genoeg hebben gezien."

Bergen op Zoom

  • zo 12 feb 2023, 18:45 uur
  • ma 13 feb 2023, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 15 feb 2023, 20:30 uur


België, Nederland, Frankrijk 2022, Frans, Nederlands

Regie: Lukas Dhont

Scenario: Lukas Dhont

Met: Émilie Dequenne, Eden Dambrine, Gustav De Waele, Léa Drucker

Speelduur: 105 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website