We hadden een uitverkochte zaal in Bergen op Zoom, dus een hervertoning van Brimstone is op zijn plaats. Koolhoven neemt ons mee naar het einde van de 19e eeuw, een tijd waarin Nederlandse immigranten zich in Amerika vestigden. De stemloze Liz (Dakota Fanning) wil direct na de komst van een nieuwe dominee (Guy Pearce) met haar gezin uit het Amerikaans plattelandsdorpje vertrekken. In vier hoofdstukken ontdekken we meer over het leven van Liz en de dominee.
Brimstone is een echte western, maar vanuit het vrouwelijke perspectief. Veel verschillende thema’s komen aan bod, zoals religie, wraak en vrijheid. Met mooie bijrollen voor Kit Harington (Game of Thrones) en Carice van Houten is Brimstone een uiterst indrukwekkende thriller/western met serieuze thematiek en fantastisch acteerwerk.

— AD
"De film biedt ook genoeg suspense die Koolhoven uitstekend heeft gedoseerd. Gesteund door een uitstekende cast - vooral Pearce overtuigt - maakte de regisseur zijn magnum opus dat op veel fronten getuigt van groot vakmanschap."

— de Filmkrant
"Met Brimstone creëert Koolhoven een bijzonder eigen universum van religieuze Nederlanders die een nieuw leven beginnen in Amerika. Een grafisch sterk vormgegeven wereld met verwijzingen naar Southern Gothic en de klassieke Western, met een vleugje Holland om de mix compleet te maken."

— NRC Handelsblad
"Vanaf de eerste scène grijpt Koolhoven je bij de keel en gunt je geen moment om weg te mijmeren, tot het laatste schot geklonken heeft."

Bergen op Zoom

  • zo 23 jul 2017, 11:15 uur
  • ma 24 jul 2017, 20:45 uur

Roosendaal

  • do 20 jul 2017, 20:45 uur

Etten-Leur

  • wo 26 jul 2017, 20:45 uur


Nederland, Frankrijk, Duitsland, België, Zweden, Groot-Brittannië 2016, Engels, Nederlands

Regie: Martin Koolhoven

Scenario: Martin Koolhoven

Met: Dakota Fanning, Guy Pearce, Kit Harington, Carice van Houten

Speelduur: 148 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies