Het is echt gebeurd: eind jaren ‘70 wist een zwarte politieagent te infiltreren in de Ku Klux Klan en op vriendschappelijke voet te komen met ‘Grand Wizard’ David Duke.

Spike Lee gebruikte de bizarre ervaringen van agent Ron Stallworth (J.D. Washington, zoon van Denzel) in een vlijmscherpe film, die een aanklacht is tegen racisme en het beleid van Trump.

De energieke mix van humor, actie en politiek laat je achter in verbijstering en met de nekharen overeind. In Cannes kreeg deze zeer actuele film terecht een staande ovatie.

— NRC
"Lee heeft met BlacKkKlansman een speelse film gemaakt, met veel humor en (soms) overdrijving, maar het venijn zit in de staart."

— de Volkskrant
"Lee aanschouwde de recente ontwikkelingen in zijn land, zag een totale farce en besloot een film te maken waarin die farce met overgave wordt weerspiegeld."

— VPRO Cinema
"Even bijtende als grappige film van Lee, waarin hij moeiteloos de raciale spanningen uit heden en verleden aan elkaar knoopt en ook nog de Amerikaanse filmgeschiedenis op de korrel neemt."

Bergen op Zoom

  • zo 25 nov 2018, 18:45 uur
  • ma 26 nov 2018, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 28 nov 2018, 20:30 uur


VS 2018, Engels

Regie: Spike Lee

Scenario: Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee

Met: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier

Speelduur: 132 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website