In elke stad heb je er wel een, een legendarisch café waar gefeest wordt tot de zon op komt. In de nieuwste film van Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De helaasheid der dingen) staat dat café in Gent en heet het Belgica. Legendarisch was het niet altijd: onder Jo’s leiding was het gewoon een bruine kroeg, tot zijn uit het oog verloren broer Frank, nogal een wildebras, bij ‘m komt werken. In no time wordt het dé hotspot van het Gentse nachtleven, een zelfverklaard oord van verderf waar niets hoeft en alles mag. Seks, véél drugs en rock ‘n roll. The sky is the limit, tot de broers beginnen in te zien dat hun losbandige levensstijl en het runnen van een succesvolle kroeg niet goed samengaan.

Voor Belgica liet regisseur Felix van Groeningen zich inspireren door het beruchte Gentse café Charlatan (wat zijn vader ooit mede startte). Dankzij een spetterende cinematografie en opzwepende muziek is Belgica een ware belevenis die de kijker het feestgedruis inzuigt. De broertjes DeWaele van Soulwax tekenden voor de soundtrack, die op Studio Brussel al maanden wordt grijsgedraaid.

In Bergen op Zoom is er na afloop van de vertoning op Pinksterzondag een afterparty in Café Les Vedettes, ofwel de Bergse Belgica.

Bergen op Zoom

  • zo 15 mei 2016, 18:45 uur

Roosendaal

  • za 21 mei 2016, 20:30 uur


België 2016, Nederlands

Regie: Felix Van Groeningen

Scenario: Arne Sierens, Felix Van Groeningen

Met: Stef Aerts, Tom Vermeir, Hélène De Vos, Charlotte Vandermeersch

Speelduur: 127 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies