De landing op de maan is voor de babyboomers onder ons een van de grote gebeurtenissen van de vorige eeuw. Kennedy gaf in 1961 de aanzet tot het Apolloprogramma en precies vijftig jaar geleden maakten we het mee: dagenlang zat de wereld in spanning om de astronauten Armstrong, Aldrin en Collins.

Ter gelegenheid van het jubileum kreeg documentairemaker Douglas Miller de beschikking over uniek en nooit vertoond NASA-materiaal. De glasheldere beelden spreken voor zich. Geen pratende hoofden of voice-overs. Rest een krachtige documentaire die feilloos de tijdgeest weet te vangen. U móet hem op het grote doek komen zien.

— de Volkskrant
"De documentaire over de eerste maanlanding is een thriller met een goede afloop. Haarscherp als een speelfilm en onverwacht indrukwekkend."

— AD
"Een loeispannende speelfilm. De zenuwen van de astronauten, het besef dat de reis drijft op decennia oude techniek waarbij een lostrillend schroefje dodelijke gevolgen kan hebben."

— NRC
"In Apollo 11 krijgt de kijker veel ruimte om zelf weg te dromen bij spectaculaire beelden van de maanlanding op 16 juli 1969."

Bergen op Zoom

  • zo 22 sep 2019, 18:45 uur
  • ma 23 sep 2019, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 25 sep 2019, 20:30 uur


VS 2019, Engels

Regie: Todd Douglas Miller

Scenario: Todd Douglas Miller

Speelduur: 93 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website