Conor heeft het niet makkelijk: een vader in Amerika, een ernstig zieke moeder en een stroeve oma. Op school is hij een buitenbeentje en wordt hij gepest. In bed ligt hij wakker door angstdromen. Dan op een nacht verschijnt een monster. De boom in het veld achter het huis komt tot leven. Zijn vertellingen en sprookjes geven de jongen inzicht en weerbaarheid.

Op het filmfestival van Gent maakte deze film diepe indruk op ons, niet alleen door het verhaal, maar ook door de prachtige animaties en visuele technieken. Met Liam Neeson, Felicity Jones, Sigourney Weaver en de ontroerende Lewis McDougall als Conor.

Bijzonder: schrijfster Siobhan Dowds overleed nog voor het einde van het boek (Zeven minuten na middernacht) aan kanker.

— de Volkskrant
"A Monster Calls is een opmerkelijk eerlijke verkenning van verlies, lijden en rouw, waarmee de Catalaanse regisseur J.A. Bayona (The Impossible) aansluiting zoekt bij een rijke traditie in de Spaanse cinema"

— het Parool
"Brok in de keel en waterlanders. Omdat A monster calls over echte mensen gaat en uitgerekend in de laatste minuten herkenning oproept."

— Trouw
"De grote kracht van A Monster Calls is dat de film geen enkel makkelijk antwoord geeft."

— NRC
"De scènes waarin Conor tijdens schooluren wordt gepest voelen wat plichtmatig. Maar de originele, genuanceerde manier waarop kindergevoelens in beeld worden gebracht, maakt dit meer dan goed."

Bergen op Zoom

  • zo 30 jul 2017, 11:15 uur
  • ma 31 jul 2017, 20:45 uur

Roosendaal

  • do 27 jul 2017, 20:45 uur

Etten-Leur

  • wo 2 aug 2017, 20:45 uur


VS 2016, Engels

Regie: J.A. Bayona

Scenario: Patrick Ness

Met: Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones

Speelduur: 108 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies