Rsd do 1 sep 2005 Brothers - Susanne Bier
BoZ zo 4, ma 5 sep 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het aangrijpende drama Brothers van de Deense filmmaakster Susanne Bier is overal ter wereld een publieksfavoriet op filmfestivals. In Rotterdam werd de film op het nippertje voorbijgestreefd door Turtles Can Fly. We denken daarom dat u hem ook erg mooi zult vinden.

Het verhaal gaat over twee broers. De een, Michael, is een militair die het goed voor elkaar heeft. Leuke vrouw, twee schatten van dochtertjes, keurige, sympathieke vent. De ander, Jannik, is een scharrelaar die nooit heeft willen deugen. Een heethoofd zonder werk, net uit de gevangenis. Als Michael tijdens een vredesmissie in Afghanistan spoorloos verdwijnt en Jannik zich over het gezin van zijn broer ontfermt, komen de familieverhoudingen zwaar onder druk te staan. Meer verklappen over het verhaal zou het kijkplezier vergallen, dus dat doen we niet.

We denken vaak dat we ons leven goed in de hand hebben. Brothers toont, dat als het erop aan komt, de praktijk heel anders is.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Brothers
Denemarken 2004, deens gesproken
Regisseur: Susanne Bier
Scenario: Susanne Bier, Anders Thomas Jensen
Componist: Johan Söderqvist
Camera: Morten Søborg
Acteurs: Connie Nielsen, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Bent Mejding

14 aug 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.